top of page
Utvecklingslaget

Utvecklingslag

Team Nordic Triathlons utvecklingslag startades 2021 och är en satsning för att framhäva unga talanger inom idrotten. Laget tränar och tävlar på elitnivå och har tillsammans många pallplatser på såväl svenska som internationella tävlingar och mästerskap. 

Team

IMG_8463 (1).jpg
loader,gif

Simon McVitty

Simons idrottsliga liv började ordentligt med löpning vid sjuårsåldern vilket sedan ledde till friidrotten när han var 10 år gammal. Han var sugen på något tuffare och var jätteinspirerad av Ironman-tävlingen sedan ung ålder och som 13-åring startade triathlon karriären.

Efter många år av mycket träning och utveckling debuterade han i svenska cupen 2022. De resultat han är mest nöjd med är en fjärdeplats bland juniorerna i en svenska cupen deltävling 2023, en tid på 5:07:35 i Ironman Jönköping 70.3 efter sjukdom. En tid på 53:50 på Kalmar minitri vilket var en förbättring på 5 minuter från året innan. 2024 lägger Simon sitt fokus på sprintdistansen.

Simons mål för framtiden är att fortsätta med sprint och olympisk distans i ett par år och beroende på hur det går styr hur snabbt han byter till långdistans. Oavsett så är det ultimata målet att tillslut nå toppen av sporten och vara konkurrenskraftig bland dom bästa i världen.

Sponsorer & samarbetspartners

image.png
AKTIVITUS logga_edited.png
ark-logo.png
image.png
image.png
image.png
rudyp_edited.png
bottom of page